Virkad Poncho

Under sommaren som gått så har jag virkat inte mindre än fyra olika ponchos. Det hela började med att jag själv ville ha någon typ av värmande sjal som "satt fast" utan att man känner sig kvävd i den.
 
Inför ett bröllop vi skulle åka på så började jag virka den första ponchon. När man börjar virka känns det ju som allt går så fort men ju fler varv jag virkade desto längre tid tog ju varje varv. Tillslut tröttnade jag och mentalt var jag redan inne på nästa projekt. Den första ponchon blev helt enkelt i barnstorlek och passade perfekt på dottern.
 
 
Ponchon är virkad i ett ekologiskt garn från Onion och innehåller 70% ekologisk ull och 30% nässelfiber.

Men så var det några dagar kvar till bröllopet och jag fick för mig att jag med ville ha en poncho på axlarna på brölloppet. Virkade som en galning i två dagar men lyckades inte bli färdig i tid.
 
 
 
Jag fick en beställning på en poncho och hade fria händer i valet av garn till den tredje ponchon. Valde att virka den i 100% ekologisk ull och den blev verkligen supervarm! (Har tyvärr ingen bild på den). Den fjärde ponchon, även den en beställning virkade jag i Inca-wool . Den lyckades jag fotografera lite innan jag levererade den till kunden. Incaullen är riktigt mjuk och skön att bära, den värmer otroligt och jag planerar att virka fler ponchos i den kvalitén. 
 
 
Jag har införskaffat garn till en femte poncho, ska bara avsluta några andra pågående projekt innan jag börjar virka en i Ekologisk Ull igen...
 
Visa fler inlägg